مزایای اسفناج چیست؟
اسفناج
اسفناج یکی از گیاهان دارای برگ سبز است که به خانواده Amaranth تعلق دارد و نام علمی آن (Spinacia oleracea) است.
اسفناج ریشه خود را در ایران دارد ، اما پربارترین کشورها امروز چین است. و در ایالات متحده آمریکا اسفناج با داشتن بسیاری از مواد مغذی مفید برای سلامتی متمایز است و کالری کمی نیز دارد ، بنابراین به همین دلیل در تمدن های زیادی در طول تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است ، این ماده در رژیم مدیترانه ای و خاورمیانه نیز رایج بوده است ، همانطور که در بسیاری از این موارد گنجانده شده است.
6فایده شگفت انگیز اسفناج
1-تنظیم قند خون
سفناج حاوی آلفا لیپوئیک اسید است که یک ترکیب آنتی اکسیدان است ، مشاهده شده است که باعث کاهش قند خون ، افزایش حساسیت به انسولین می شود و همچنین ممکن است از افراد با محافظت کند.
دیابت ممکن است در اثر آسیب ها یا تغییرات ناشی از استرس اکسیداتیو ایجاد شود ، زیرا برخی از مطالعات نشان داده اند که این ترکیب می تواند نوروپاتی خودمختار و نوروپاتی محیطی را کاهش دهد ، اما این مطالعات تایید نشده اند. تزریق داخل وریدی این ترکیب ، و هیچ مطالعه ای در مورد اثربخشی آن وجود ندارد اگر به عنوان مکمل مصرف شود.
2-کاهش خطر ابتلا به سرطان
به این دلیل است که اسفناج حاوی کلروفیل است ، که چندین مطالعه که شامل 12000 حیوان بوده است ، حاکی از آن است که از اثرات سرطان زا آمین های مختلط مخلوط (آمین های هتروسیکلیک) جلوگیری می کند ، که در اثر کباب کردن مواد غذایی در دماهای بالا ایجاد می شود.
3-کاهش خطر ابتلا به آسم
در یکی از مطالعات انجام شده که شامل 433 کودک 6 تا 18 ساله مبتلا به آسم و 537 کودک بدون آن بود ، مشاهده شد کودکانی که مقداری غذا می خورند از جمله بتاکاروتن موجود در اسفناج ، احتمال ابتلا به آسم کمتری دارند .
4-کاهش فشار خون
از آنجا که اسفناج سرشار از پتاسیم است و اثرات سدیم را کاهش می دهد ، شایان ذکر است که کمبود پتاسیم یکی از عوامل خطرزا است که می تواند منجر به فشار خون بالا در هنگام مصرف مقادیر زیادی سدیم شود .
5-ارتقاء سلامت استخوان ها
اسفناج حاوی ویتامین K است که برای استخوان ها بسیار مهم است زیرا جذب کلسیم را تقویت می کند و میزان کلسیم دفع شده در ادرار را کاهش می دهد.
6-حفظ هضم سالم:
به این دلیل است که اسفناج سرشار از فیبر و آب است و باعث کاهش یبوست و تقویت سلامت دستگاه گوارش می شود .
5هشدار در مورد استفاده از اسفناج
1-زنان باردار و شیرده:
استفاده از اسفناج در مقادیر موجود در مواد غذایی در دوران بارداری و شیردهی بی خطر است ، اما هیچ مطالعه ای صورت نگرفته است که ایمنی استفاده از آن را در مقادیر دارویی نشان دهد.
2-نوزادان
تغذیه اسفناج برای نوزادان زیر 4 ماه بی خطر نیست ، زیرا حاوی نیترات هایی است که می توانند باعث ایجاد متموگلوبینمی شوند.
3-آلرژی
افراد با حساسیت به جهت لاستیک یا برخی قالب ها ممکن است آلرژی به اسفناج داشته باشند .
4-مبتلایان به دیابت
از آنجا که خوردن مقادیر زیادی اسفناج می تواند باعث کاهش قند خون شود ، بنابراین خوردن آن با داروهای کاهش دهنده قند ممکن است به سطح بسیار پایین آن منجر شود.
5-مبتلایان به بیماری کلیه
اسفناج ممکن است باعث کریستالهای نامحلول در کلیه شود که این امر ممکن است علائم بیماری کلیه را بدتر کند .